Οστεοχονδρωσία του τραχήλου της μήτρας: θεραπεία

Η αυχενική οστεοχόνδρωση είναι μια ασθένεια στην οποία ο πόνος εμφανίζεται όχι μόνο στην περιοχή του λαιμού, αλλά και στο κεφάλι, στις αρθρώσεις των ώμων και υπάρχει διαταραχή της εγκεφαλικής κυκλοφορίας. Σε αντίθεση με την άποψη ότι αυτή η ασθένεια αφορά αποκλειστικά τους ηλικιωμένους, όλο και περισσότεροι νέοι με πονόλαιμο απευθύνονται σε ειδικούς. Είναι όλα σχετικά με τον τρόπο ζωής που ακολουθούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Εργασία στον υπολογιστή, κακή στάση, σκύψιμο, άβολο κρεβάτι, όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι αναπτύσσεται αυχενική οστεοχόνδρωση. Η θεραπεία στο σπίτι είναι δυνατή στο αρχικό στάδιο της νόσου, εάν γνωρίζετε την αιτία της εμφάνισής της.

Αιτίες και συμπτώματα αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Οι κύριοι λόγοι για την ανάπτυξη της οστεοχονδρωσίας της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης:

 • έλλειψη άσκησης, εργασία στον υπολογιστή.
 • Ακατάλληλος μεταβολισμός;
 • Συσσώρευση αλάτων μεταξύ των σπονδύλων.
 • μη ισορροπημένη διατροφή?
 • κληρονομικότητα;
 • τραυματισμοί του τραχήλου της μήτρας?
 • Ακατάλληλη λειτουργία των ορμονών.
Η αυχενική οστεοχονδρωσία ξεκινά με πόνο στον αυχένα

Πριν αναζητήσετε τρόπους θεραπείας του αυχένα από την οστεοχονδρωσία, πρέπει να γνωρίζετε τα συμπτώματα του πόνου στην οστεοχονδρωσία. Για τη σωστή διάγνωση των συμπτωμάτων, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η σπονδυλική αρτηρία, ένα από τα μεγαλύτερα ζωτικά αγγεία, διατρέχει την αυχενική περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλος εφοδιάζεται με όλες τις απαραίτητες ουσίες. Η καμπυλότητα των μεσοσπονδύλιων δίσκων, που ταυτόχρονα προκαλεί έντονες αισθήσεις πόνου, ονομάζεται οστεοχόνδρωση. Αρχικά, αυτή η ασθένεια των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης δύσκολα μπορεί να αναγνωριστεί, καθώς αυτή η ασθένεια αναπτύσσεται σταδιακά και ο πόνος εμφανίζεται ήδη τη στιγμή που ο χώρος μεταξύ των σπονδύλων συμπιέζεται τόσο πολύ που επηρεάζονται οι νευρικές απολήξεις της σπονδυλικής στήλης. Αυτό οδηγεί σε παραβίαση της εγκεφαλικής κυκλοφορίας. Μόνο αυτή τη στιγμή εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα:

 • Πρώτον, υπάρχει πόνος στην περιοχή του λαιμού.
 • Συχνά ενοχλείται από ζάλη και πονοκεφάλους, ειδικά όταν κινείται.
 • Υπάρχει αδυναμία στα χέρια και τα πόδια, ο συντονισμός των κινήσεων διαταράσσεται.
 • Επίσης ένα σύμπτωμα μπορεί να είναι κουδούνισμα, εμβοές.
 • Ξαφνικές εναλλαγές της διάθεσης.
 • Παραβίαση του πεπτικού και του ουροποιητικού συστήματος στο σώμα.

Εάν δεν συμβουλευτείτε έναν ειδικό σε πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης της οστεοχονδρωσίας, μπορεί να εμφανιστούν πιο σοβαρά προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη, μέχρι και την καμπυλότητα.

Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης της οστεοχόνδρωσης του λαιμού. Κάθε ασθενής που πάσχει από αυτή την ασθένεια θα βρει μια κατάλληλη μέθοδο ανακούφισης από τον πόνο, όλα εξαρτώνται από το πόσο σοβαρό είναι το στάδιο της νόσου. Για παράδειγμα, η ζάλη στην οστεοχονδρωσία της αυχενικής περιοχής μπορεί να θεραπευτεί με κομπρέσες σύμφωνα με λαϊκές συνταγές. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οποιαδήποτε θεραπεία πρέπει να πραγματοποιείται ολοκληρωμένα.

σπιτικές θεραπείες

Η παραδοσιακή ιατρική μπορεί να ανακουφίσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα εάν οι φόρμουλες χρησιμοποιούνται σωστά. Λοιπόν βοηθήστε στην αντιμετώπιση της ασθένειας αφεψήματα και αφεψήματα βοτάνων, η δράση των οποίων αποσκοπεί στην ανακούφιση της φλεγμονής, εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Μια παρασκευή βελόνων. Ρίξτε βραστό νερό πάνω από πευκοβελόνες, αφήστε το να παρασκευαστεί, τρώτε τον πολτό που προκύπτει δύο φορές την ημέρα ή πίνετε ένα έγχυμα. Αυτό θα βοηθήσει στην εξάλειψη της βασικής αιτίας των πονοκεφάλων.
 • Κομπρέσα με τζίντζερ με σκόρδο. Ανακατέψτε το σκόρδο και τη ρίζα τζίντζερ σε ίσα μέρη, προσθέστε λίγο βούτυρο. Το μείγμα που προκύπτει εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή. Εάν το τζίντζερ είναι μόνο σε μορφή μπαχαρικών, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά σκόνης, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
 • Ψιλοτριμμένες πατάτες ανακατεμένες με μέλιένα προς ένα, βάλτε την προκύπτουσα μάζα σε ένα πανί για μια κομπρέσα, συνδέστε το στην εστία του πόνου και αφήστε το όλη τη νύχτα.
 • φύλλο χρένουΒουτήξτε σε βραστό νερό και στη συνέχεια συνδέστε το φυτό στο λαιμό, το νερό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για κομπρέσες.

Επίσης, μην ξεχνάτε τα αιθέρια έλαια και τα βότανα, τα οποία συνδυάζονται με οινόπνευμα για να κάνουν εξαιρετικά θερμαντικά εντριβές. Μέσα σε μια εβδομάδα μετά τη θεραπεία στο σπίτι, οι φλεγμονώδεις διεργασίες θα πρέπει να υποχωρήσουν, εάν αυτό δεν συμβεί, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με έναν ειδικό.

Λαϊκές θεραπείες που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας

χειρουργική επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση είναι μια αρκετά χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία, επομένως αυτή η μέθοδος θεραπείας χρησιμοποιείται στις πιο ακραίες περιπτώσεις και μόνο όταν άλλες μέθοδοι είναι αναποτελεσματικές.

Η απόφαση για την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης λαμβάνεται από γιατρό που θεραπεύει την οστεοχονδρωσία - νευροχειρουργό. Μόνο αφού γίνει η διάγνωση, πραγματοποιηθούν όλες οι εξετάσεις και εξετάσεις και ελεγχθούν τα εγκεφαλικά αγγεία του ασθενούς, ξεκινά η προετοιμασία για την επέμβαση. Συχνά απαιτείται χειρουργική επέμβαση όταν καταστραφεί ο μεσοσπονδύλιος δίσκος. Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους.

Ιατρική θεραπεία

Η θεραπεία αυτής της ασθένειας εξαρτάται από τη σοβαρότητά της. Η κύρια λειτουργία του φαρμάκου είναι η αναλγητική δράση. Όλα εξαρτώνται από τον βαθμό ανάπτυξης της νόσου, οι ειδικοί σε ιατρικά ιδρύματα συνταγογραφούν ορισμένα φάρμακα:

 • Αντιφλεγμονώδη φάρμακα που καταπολεμούν αποτελεσματικά τον πόνο και τη φλεγμονή.
 • Τα κορτικοστεροειδή φάρμακα βοηθούν επίσης στη μείωση της αίσθησης του πόνου.
 • Τα μυοχαλαρωτικά είναι εξαιρετικά για την ανακούφιση των μυϊκών σπασμών.
 • Τα αντισπασμωδικά λαμβάνονται για τον πόνο λόγω της ανάπτυξης νευρωτισμού.
 • Θερματικές και αντιφλεγμονώδεις αλοιφές, τζελ.
Ο γιατρός συνταγογραφεί ορισμένα φάρμακα για τη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας

φυσικοθεραπεία

Για να μην πάσχετε από αυχενική οστεοχόνδρωση και αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, συνιστάται να κάνετε τις ακόλουθες ασκήσεις:

 • Ξαπλώστε στο πάτωμα, τοποθετήστε το ένα χέρι στο στομάχι σας και το άλλο στο στήθος σας, εισπνεύστε και εκπνεύστε αργά τουλάχιστον 10 φορές. Η ουσία της πρακτικής είναι ότι το σώμα πρέπει να είναι χαλαρό.
 • Αυτή η άσκηση γίνεται επίσης ξαπλωμένη στο πάτωμα, αλλά τώρα στο στομάχι σας. Τα χέρια μπροστά σας, αρχίστε σιγά-σιγά να σηκώνετε το κεφάλι σας, μετά το πάνω μέρος του σώματος, σφίγγοντας τους μύες σας ενώ τα χέρια σας ακουμπούν στο πάτωμα. Πρέπει λοιπόν να σταθείς ενάμιση λεπτό. Εκτελέστε 4 προσεγγίσεις.
 • Θέση - κάθεται σε μια καρέκλα, πλάτη ίσια. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και προσπαθήστε να φτάσετε στο στήθος σας με το πηγούνι σας. Στη συνέχεια, γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Επαναλάβετε 15 φορές.

Ένα σύνολο ασκήσεων εκτελείται πολύ προσεκτικά, όλες οι κινήσεις πρέπει να είναι ομαλές, χωρίς ξαφνικές κινήσεις, εάν μια άσκηση προκαλεί ενόχληση ή πόνο, δεν χρειάζεται να συνεχίσετε την απόδοσή της με πλήρη δύναμη.

φυσικοθεραπεία

Η φυσιοθεραπεία επιτρέπει στους ασθενείς να δυναμώνουν τους μύες του λαιμού και της πλάτης, να διορθώνουν τη θέση κάθε σπονδύλου, να εργάζονται σε διατάσεις με τη βοήθεια ειδικών ασκήσεων. Η εργασία με μικρά βάρη βελτιώνει την αγωγιμότητα των νεύρων στον σπονδυλικό σωλήνα. Μια πλήρης σειρά ασκήσεων θα σας επιτρέψει να αναρρώσετε πιο γρήγορα.

Εφαρμογή βελόνας για την οστεοχονδρωσία της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Μασάζ για αυχενική οστεοχονδρωσία

Το μασάζ είναι καλό γιατί ακόμα και σε σοβαρό στάδιο της νόσου μπορεί να γίνει με απαλές κινήσεις, γι' αυτό δεν χρειάζεται καν να πάτε πουθενά, μπορείτε πάντα να προσκαλέσετε έναν ειδικό στο σπίτι σας. Συνήθως, ένας χειροπράκτης τηρεί τις ακόλουθες αρχές:

 • Δεν ασκείται δύναμη, οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και όχι αιχμηρές.
 • οι κινήσεις ξεκινούν από τη σπονδυλική στήλη.
 • Το μασάζ γίνεται μόνο με τα δάχτυλα, χωρίς πίεση.

Πριν από μια συνεδρία μασάζ, το δέρμα λιπαίνεται με ειδικό λάδι. Ορισμένοι ειδικοί καταφεύγουν στο cupping, πιστεύοντας ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος. Το μασάζ συνταγογραφείται τόσο κατά την ύφεση όσο και κατά την έξαρση, καθώς είναι ένα εξαιρετικό προφυλακτικό. Μια ώρα καθημερινές συνεδρίες είναι αρκετή.

Μασάζ για τη θεραπεία και την πρόληψη της οστεοχονδρωσίας του τραχήλου της μήτρας

Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης στο σπίτι

Είναι αδύνατο να θεραπεύσετε πλήρως την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης στο σπίτι μόνοι σας. Μπορείτε μόνο να αποτρέψετε την εξέλιξη της νόσου και να σταματήσετε τα σύνδρομα πόνου. Αυτό συμβαίνει επειδή η οστεοχονδρωσία είναι μια χρόνια ασθένεια, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν παροξύνσεις, είναι αδύνατο να απαλλαγούμε εντελώς από αυτές. Επομένως, το ερώτημα πώς να θεραπεύεται η αυχενική οστεοχονδρωσία στο σπίτι είναι κάπως ανακριβές.

Έτσι, είναι δυνατή μόνο η λήψη προληπτικών μέτρων για την υποτροπή της νόσου. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε τακτικά ασκήσεις, να κινείστε περισσότερο, να μην κάθεστε ακίνητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, να χρησιμοποιείτε ορθοπεδικά μαξιλάρια και στρώμα. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε αγχωτικές καταστάσεις και να εγκαταλείψετε τις κακές συνήθειες.