Οσφυϊκή οστεοχονδρωσία

Η οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης είναι μια κοινή ασθένεια. Προσβεβλημένα άτομα ηλικίας 25 ετών και άνω. Η ασθένεια γίνεται νεότερη. Οσφυϊκή οστεοχονδρωσία, συμπτώματα σημειώνονται σε ασθενείς άνω των 30 ετών.

Η οστεοχόνδρωση είναι μια ασθένεια ενός λανθασμένου, καθιστικού τρόπου ζωής. Πολλοί αναγκάζονται να περνούν τις ώρες εργασίας τους συνεχώς καθισμένοι στον υπολογιστή. Είναι σημαντικό να οδηγείτε έναν ενεργό τρόπο ζωής, να κάνετε σωματικές ασκήσεις που διατηρούν τον φυσιολογικό μυϊκό τόνο, συχνά δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για αυτό.

συμπτώματα

Πόνος στην πλάτη με οστεοχονδρωσία

Λίγοι άνθρωποι δίνουν προσοχή στα πρώτα συμπτώματα της οσφυϊκής οστεοχόνδρωσης. Αρχικά η νόσος εκδηλώνεται με ενοχλήσεις στο κάτω μέρος της πλάτης. Έντονος πόνος εμφανίζεται με μεγάλα φορτία στη σπονδυλική στήλη και κατά την άρση βαρών.

Χαρακτηριστικά σημεία της νόσου:

  • μούδιασμα, μούδιασμα των μυών της πλάτης όταν κάθεστε σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Σε μεταγενέστερο στάδιο, υπάρχει ένας ελαφρύς πόνος που επιδεινώνεται από την κίνηση.
  • Μετά από λανθασμένο φορτίο στη σπονδυλική στήλη, ο ασθενής αντιμετωπίζει μερικό περιορισμό της κίνησης, έντονο πόνο που δεν του επιτρέπει να ισιώσει την πλάτη του, που οδηγεί σε απότομη επίθεση πόνου.

Συνιστάται να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή. Οι συνέπειες της παραμελημένης οστεοχονδρωσίας είναι τρομερές. Η ασθένεια προκαλεί αλλαγές στον ιστό του χόνδρου, οδηγεί στο σχηματισμό κήλης. Ο ασθενής απαλλάσσεται από κήλη δίσκου με χειρουργική επέμβαση.

Ο τροποποιημένος ιστός χόνδρου γίνεται πυκνός, θυμίζοντας οστικό ιστό, η απόσταση μεταξύ τους μειώνεται, οι νευρικές απολήξεις τσιμπούν. Ο πόνος εμφανίζεται στο κάτω μέρος της πλάτης, στο πόδι, στη βουβωνική χώρα.

αιτίες ασθενειών

Ο καθιστικός τρόπος ζωής δεν μπορεί να προκαλέσει ασθένεια. Οι αιτίες της οσφυϊκής οστεοχονδρωσίας έχουν συχνά αρνητική επίδραση στο σώμα από την παιδική ηλικία. Ο σχηματισμός κακής στάσης είναι ο πρώτος λόγος που οδηγεί στην οστεοχόνδρωση. Τα περιττά κιλά, η άρση βαρών, οι τραυματισμοί στην πλάτη, η γενετική προδιάθεση είναι οι κύριοι λόγοι που οδηγούν σε εκφυλιστικές αλλαγές στους σπονδύλους.

Οι αιτίες προκαλούν ακατάλληλη ροή αίματος στον ιστό του χόνδρου. Η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που παρέχεται με το αίμα μειώνεται, γεγονός που οδηγεί σε έλλειψη συστατικών που είναι απαραίτητα για την αναγέννηση του χόνδρινου ιστού.

Αξίζει να δώσετε προσοχή στους τραυματισμούς της πλάτης. Ένας σοβαρός τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης στην παιδική ηλικία θα διαταράξει τη φυσιολογική λειτουργία των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Η φλεγμονή αρχίζει σταδιακά. Εάν δεν ενεργήσετε εγκαίρως, θα προκαλέσετε τη διαδικασία με πρόσθετους αρνητικούς παράγοντες, στο μέλλον η οστεοχόνδρωση θα γίνει σταθερός σύντροφος.

Θεραπεία της οσφυϊκής οστεοχονδρωσίας

Το κύριο πράγμα - καμία αυτοθεραπεία. προκαλούν βλάβη στην υγεία, επιδεινώνουν την κατάσταση.

Ο γιατρός θα κάνει ακριβή διάγνωση μετά από διαγνωστικές μελέτες. Η θεραπεία της οσφυϊκής οστεοχόνδρωσης είναι αποτελεσματική όταν είναι γνωστή η διάγνωση και έχει εδραιωθεί η πληγείσα περιοχή της σπονδυλικής στήλης. Οι διαδικασίες στοχεύουν στην εξάλειψη παραγόντων:

Ασκήσεις για οσφυϊκή οστεοχονδρωσία
  1. Συνιστάται να εντοπιστεί η αιτία που οδήγησε στο σχηματισμό αλλαγών στους ιστούς.
  2. Εάν η οστεοχόνδρωση συνοδεύεται από έντονο πόνο, η αρχική θεραπεία στοχεύει στην ανακούφιση του πόνου και στην ανακούφιση της κατάστασης του ασθενούς.
  3. Αξίζει να σταματήσετε τη διαδικασία της νόσου και να διεγείρετε την αναγέννηση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη από την οστεοχόνδρωση.
  4. Όταν ο πόνος υποχωρεί, στον ασθενή συνταγογραφούνται συγκροτήματα μασάζ, θεραπευτικές ασκήσεις και προληπτικές διαδικασίες.

Όταν επιδεινώνεται, ο πόνος είναι τόσο έντονος που η κίνηση προκαλεί έντονο πόνο. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο ασθενής νοσηλεύεται. Εάν δεν είναι απαραίτητο, ο ασθενής πρέπει να αναπαυθεί στο σπίτι και να ξεκουραστεί στο κρεβάτι.

Ο γιατρός συνταγογραφεί ισχυρά φάρμακα. Σε δύσκολες καταστάσεις, χορηγείται στον ασθενή ειδικός αποκλεισμός που ανακουφίζει από οξύ πόνο.

Θεραπεία κατά την περίοδο αποκατάστασης

Η οστεοχόνδρωση είναι μια ύπουλη ασθένεια. Είναι αδύνατο να θεραπευτεί. Ο ασθενής συνιστάται να ακολουθεί τις εντολές του γιατρού μόλις περάσει ο πόνος.

Εάν ένας νευροπαθολόγος έχει συνταγογραφήσει μάθημα ρεφλεξολογίας, τότε αξίζει να παρακολουθήσετε τις συνεδρίες. Μετά από χειροκίνητες επεμβάσεις αποκατάστασης που ανακουφίζουν από τον πόνο και αποκαθιστούν τον μυϊκό τόνο, θα πρέπει να κάνετε τακτικά ασκήσεις φυσιοθεραπείας.

Το σύμπλεγμα των θεραπευτικών διαδικασιών στοχεύει στην εξάλειψη των επιπλοκών που προκαλούν οστεοχόνδρωση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι διαδικασίες είναι αναποτελεσματικές. Ο ασθενής απαλλάσσεται από τον πόνο, το άγχος και τη χειρουργική επέμβαση.

πρόληψη ασθενείας

Η θεραπεία, η μελλοντική ασφάλεια δεν εξαρτάται μόνο από τον θεράποντα γιατρό. Το αν η οστεοχονδρωσία επιστρέφει ή όχι εξαρτάται από τον ασθενή. Αξίζει να επανεξετάσουμε τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Από εδώ και πέρα, η φυσιοθεραπεία και ο ενεργός τρόπος ζωής πρέπει να γίνουν σταθεροί σύντροφοι. Πρόληψη - κολύμπι, χαλαροί περίπατοι στον καθαρό αέρα. Οι ασθενείς έχουν συχνά φυσιολογικά προβλήματα. Η οστεοχόνδρωση είναι η αιτία της καταθλιπτικής κατάστασης του ασθενούς. Η ασθένεια οδηγεί σε συνεχή ερεθισμό, κατάθλιψη, κατάθλιψη.

Το κύριο πράγμα στην πρόληψη της νόσου είναι ο κινητός τρόπος ζωής, η σωστή διατροφή, η γυμναστική, η κολύμβηση. Η οσφυϊκή οστεοχόνδρωση γίνεται πρόβλημα για κάθε δεύτερο ασθενή.

Εάν δεν παρατηρήσετε σημάδια ασθένειας, τρόπου ζωής, εργασίας που περιορίζουν την κίνηση, φροντίστε για την πρόληψη της νόσου εκ των προτέρων. Δεν πρέπει να περιμένετε να εκδηλωθεί, είναι πιο εύκολο να προστατεύσετε την υγεία σας εκ των προτέρων παρά να αντιμετωπίσετε τρομερές επιπλοκές.

Γεγονότα για την οστεοχονδρωσία

Πολλές ασθένειες προκαλούνται από προβλήματα στη σπονδυλική στήλη. Οι σπόνδυλοι σε ένα υγιές σώμα έχουν αυστηρές αναλογίες μεταξύ τους. Μια μικρή απόκλιση από τον κανόνα προκαλεί αρθροπάθεια, ισχιαλγία, οστεοχονδρωσία. Οι προετοιμασίες για την οσφυϊκή οστεοχονδρωσία δεν μπορούν να θεραπευτούν. Σταματούν την ανάπτυξη της νόσου, εξαλείφουν τον πόνο και αποκαθιστούν εν μέρει το έργο των κατεστραμμένων ιστών.

Λανθασμένη στάση - οστεοχονδρωσία στο μέλλον, πρόωρη γήρανση του δέρματος. Η νεότητα εξαρτάται από τη δύναμη των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση των μυών του προσώπου. Η λανθασμένη στάση του σώματος, οι καμπουριασμένοι ώμοι, το κρεμασμένο κεφάλι εξασθενούν τους μύες της πλάτης του αυχένα και του κεφαλιού. Οδηγεί στο σχηματισμό ενός δεύτερου πηγουνιού, στην εξέλιξη της οστεοχονδρωσίας.

συμπέρασμα

Η πρόληψη ασθενειών είναι πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία. Προκειμένου να αποφευχθεί η εξέλιξη της νόσου, οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν τη στάση του παιδιού από την παιδική ηλικία και να λαμβάνουν μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης οστεοχονδρωσίας.

Για την πρόληψη και την ενίσχυση της υγείας του οργανισμού, συνιστάται η συμμετοχή σε αθλητικά τμήματα, η τήρηση ισορροπημένης διατροφής και η έγκαιρη αντιμετώπιση των τραυματισμών.