Θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας στο σπίτι

Πόνος στον αυχένα στην οστεοχονδρωσία

Η αυχενική οστεοχόνδρωση σήμερα βασανίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Εκεί που οι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες με αυτή την ασθένεια πήγαιναν στο γιατρό, τώρα οι έφηβοι μπορούν να του χτυπήσουν ντροπαλά την πόρτα. Η οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης γίνεται κάθε χρόνο «νεότερη», οπότε η αντιμετώπισή της αποτελεί επείγον πρόβλημα για ολόκληρες γενιές.

Συμπτώματα αυχενικής οστεοχόνδρωσης

Ο καθιστικός τρόπος ζωής και η ανεπαρκής σωματική δραστηριότητα κάνουν τελικά τον εαυτό τους. Και θα ήταν ωραίο να υπήρχε μόνο κούραση στην πλάτη και στον λαιμό.

Στην πραγματικότητα, μια ασέβεια στάση απέναντι στο σώμα του αποκαλύπτει σύντομα συμπτώματα οστεοχονδρωσίας, άλλοτε χωριστά, άλλοτε σε μια πρόταση.

Γενικά, η αυχενική οστεοχονδρωσία, τα συμπτώματα της οποίας ταξινομούνται παρακάτω, μπορεί να ξεδιαλυθεί με «μυρμήγκιασμα» στον αυχένα, ζαλάδες, βουητά και παλμούς στα αυτιά, «αστέρια» μπροστά στα μάτια και πονοκεφάλους.

αντανάκλαση

Τα πιο κοινά συμπτώματα της νόσου του αυχένα ονομάζονται αντανακλαστικά. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται με τη μορφή βραχυπρόθεσμων «γυρισμάτων». Σε αυτή την περίπτωση, μόνο ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την οστεοχόνδρωση, καθώς όχι μόνο αυτή η ασθένεια εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο.

Όλα τα αντανακλαστικά σύνδρομα χωρίζονται σε τρεις τύπους:

 • Αυχεναλγία - έντονος πόνος στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη.
 • Αυχενική κρανιαλγία - δυσφορία κατά την περιστροφή του κεφαλιού και άβολη στάση.
 • οπίσθια συμπαθητική δυσφορία - συμπίεση των αρτηριών στην περιοχή του λαιμού, η οποία προκαλεί επίσης έντονο πόνο.

Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως μόνο όταν εκτίθενται σε πρόσθετους παράγοντες - μια μακρά παραμονή σε μια άβολη θέση ή υποθερμία του αυχένα.

Ο πόνος εμφανίζεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όταν ασκείται, τα χέρια κουράζονται πιο γρήγορα.

Σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις, η αυχενική οστεοχόνδρωση μπορεί να συγχέεται με καρδιακή νόσο - όταν η περιοχή του θώρακα αισθάνεται δυσφορία και το αριστερό χέρι πρήζεται.

ρίζα

Η οστεοχόνδρωση δεν μπορεί να ξεκινήσει - η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Διαφορετικά, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα είναι δυνατό να αισθανθείτε τα ριζικά συμπτώματα της νόσου.

Εμφανίζονται μόνο με μια επιπλοκή όταν τα νωτιαία νεύρα και τα αγγεία στον αυχένα πιέζονται και συμπιέζονται. Αφού ερεθιστούν και μπλοκάρουν την επαρκή ροή αέρα στον εγκέφαλο, αρχίζει η έλλειψη οξυγόνου.

Τα ριζικά συμπτώματα εκδηλώνονται με ευερεθιστότητα, υπνηλία και απάθεια του ασθενούς επειδή το σώμα του δεν έχει αρκετό οξυγόνο για τη φυσιολογική του λειτουργία. Τέτοια σημάδια, σε συνδυασμό με πόνο στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, είναι σοβαροί λόγοι για να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Η οστεοχόνδρωση της τραχηλικής περιοχής, για την οποία έχει βρεθεί και δοκιμαστεί η κατ' οίκον θεραπεία από πολλές γενιές ασθενών, δεν απαιτεί απαραίτητα ακριβά φάρμακα. Η εμπειρία των προγόνων είναι ένα αρκετά ισχυρό εργαλείο για την αντιμετώπισή της και συχνά βοηθά στο να ξεπεραστεί η ασθένεια.

Υπάρχουν πολλές λαϊκές θεραπείες που ανακουφίζουν από τον πόνο από την οστεοχονδρωσία, ανακουφίζουν από την ένταση των μυών και σώζουν τα νεύρα από το τσίμπημα.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι μέθοδοι παραδοσιακής ιατρικής περιλαμβάνουν:

 • αλοιφές και τρίψιμο?
 • Γυμναστική;
 • μασάζ και αυτο-μασάζ?
 • φυτικές κομπρέσες και άλλα φάρμακα.

Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας της οστεοχόνδρωσης δίνονται παρακάτω.

αλοιφή μελιού

Όπως πολλές ασθένειες, η οστεοχόνδρωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με μέλι. Πιο συγκεκριμένα, μια αλοιφή που βασίζεται σε αυτό, η οποία βοηθά στη μείωση των μυϊκών σπασμών και στη βελτίωση του μεταβολισμού στην πληγείσα περιοχή του λαιμού.

Λαϊκές θεραπείες για την οστεοχονδρωσία του τραχήλου της μήτρας

Για να προετοιμάσετε την αλοιφή, πρέπει να αναμίξετε 300 γραμμάρια θερμασμένο μέλι, 6 γραμμάρια μούμια και μια κουταλιά της σούπας ζεστό νερό. Το τελικό προϊόν εφαρμόζεται στο λαιμό και γίνεται μασάζ για περίπου δύο λεπτά.

Μετά από αυτό, εφαρμόζονται άλλες αλοιφές στις πληγείσες περιοχές, πραγματοποιείται ελαφρύ αυτο-μασάζ και ο λαιμός τυλίγεται με πολυαιθυλένιο και ένα ζεστό κασκόλ. Για να απορροφηθούν καλύτερα τα συστατικά του φαρμάκου, μπορείτε να κάνετε ντους πριν από τη διαδικασία.

φύλλα χρένου

Τα φύλλα χρένου στη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας λειτουργούν με υπερβολικό αλάτι - αφαιρέστε το από το σώμα.

Ως εκ τούτου, η χρήση τους έχει μεγάλο όφελος και νόημα ακόμη και στην περίπτωση μιας παλιάς ασθένειας. Τα φρέσκα φύλλα ενός νεαρού φυτού είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αποξηραμένη εκδοχή.

Η θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας με χρένο γίνεται με τη μορφή κομπρέσες, βάμματα και ακόμη και λουτρά. Τα ωμά φύλλα περιχύνονται με βραστό νερό και εφαρμόζονται στις πληγείσες περιοχές, στεγνώνουν καλά προ-εμποτισμένα.

Όσο περισσότερο κρατιέται το φάρμακο στην πληγείσα περιοχή του λαιμού, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Το να αφήσετε τη κομπρέσα όλη τη νύχτα είναι η σωστή λύση.

Το βάμμα παρασκευάζεται με βάση βότκα ή αλκοόλη, η οποία αραιώνεται στο μισό με νερό, με την αναλογία των πλυμένων και ψιλοκομμένων φύλλων προς το υγρό να είναι 1: 1.

Το παρασκευασμένο "κοκτέιλ" φυλάσσεται στο κελάρι ή στο κάτω ράφι του ψυγείου για μια εβδομάδα, μετά το οποίο αφαιρείται και φιλτράρεται. Πάρτε το βάμμα μισή ώρα πριν από τα γεύματα.

Άλλες κομπρέσες από βότανα

Εκτός από το χρένο, κομπρέσες μπορούν να γίνουν και από πολλά άλλα φυτά. Τα περισσότερα από αυτά έχουν θερμαντική επίδραση και βελτιώνουν τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος στις πληγείσες περιοχές του λαιμού.

Τα βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κομπρέσων περιλαμβάνουν:

 1. Γλυκόρριζα;
 2. coltsfoot?
 3. Σέλινο;
 4. Madder;
 5. Elderberry και πολλοί άλλοι.

Μια κομπρέσα από 1 g πρόπολης, 50 g σκόνης μουστάρδας, 50 g χυμού αλόης και 400 ml βότκας θεωρείται πολύ αποτελεσματική. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται και εφαρμόζονται σε ιδιαίτερα επώδυνες περιοχές τη νύχτα.

Μια κομπρέσα γίνεται από σαμπούκο με την ίδια βότκα. Πάρτε μια χούφτα σαμπούκου και ένα θερμαντικό υγρό σε αναλογία 1: 4. Το μείγμα εγχύεται για 7 ημέρες και στη συνέχεια εφαρμόστε μια κομπρέσα όλη τη νύχτα.

Πλάστης

Η θεραπεία της αυχενικής οστεοχονδρωσίας στο σπίτι με ασκήσεις έχει επίσης θέση. Ιδιαίτερα αποτελεσματικές θεωρούνται ασκήσεις με πλάστη ή παρόμοια βλήματα.

Ένα παρόμοιο μασάζ εκτελείται ως εξής: ο ασθενής ξαπλώνει στο πάτωμα ή σε άλλη σκληρή επιφάνεια, τοποθετείται ένας πλάστη κάτω από το λαιμό του, ο οποίος πρέπει να "τυλιχθεί" Με τη βοήθεια της άσκησης, ο ίδιος ο λαιμός και η ζώνη του γιακά της πλάτης εκπαιδεύονται.

Σε περιόδους έξαρσης της νόσου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παίρνετε για πλάστη.

Γυμναστική με αυχενική οστεοχονδρωσία

Η αυχενική οστεοχόνδρωση, η θεραπεία στο σπίτι με γυμναστική, δανεισμένη κυρίως από τη γιόγκα, περνά πιο γρήγορα εάν χρησιμοποιήσετε όλες τις συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής σε ένα συγκρότημα. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η κατάσταση του ασθενούς.

Για παράδειγμα, τα μαθήματα γυμναστικής αντενδείκνυνται σε παροξύνσεις οστεοχονδρωσίας.

Εάν δεν υπάρχει λόγος να το αρνηθείτε, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες ασκήσεις:

 • Καθισμένος στις φτέρνες του στο πάτωμα, τα χέρια του πιάνουν την κλειδαριά στο λαιμό του και με τη βοήθειά τους γέρνουν απαλά το κεφάλι του, κουνώντας το μπρος-πίσω. Δεν πρέπει να υπάρχουν ξαφνικές κινήσεις και πόνος.
 • ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα, με τα πόδια λυγισμένα στα γόνατα. Διατηρώντας τη θέση, ο ασθενής πρέπει να κυλήσει από τη μία πλευρά στην άλλη.
 • κρατήστε την πλάτη σας ευθεία και βάλτε τα χέρια σας σε ένα τραπέζι ή άλλη επιφάνεια μπροστά σας, πρέπει να γυρίσετε αργά το κεφάλι σας σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
 • Ξαπλώνοντας στο στομάχι σας στο πάτωμα, σηκώνετε περιοδικά το κεφάλι σας. Οι ξαφνικές κινήσεις δεν είναι αποδεκτές.
 • Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα με τα πόδια ίσια, τοποθετώντας το ένα χέρι στο στήθος και το άλλο κάτω από το μεσαίο μέρος της πλάτης σας. Εισπνεύστε και κρατήστε το για 10 δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν πολλές ακόμη ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση της αυχενικής οστεοχόνδρωσης, αλλά το πιο σημαντικό σε οποιαδήποτε από αυτές είναι να διατηρείτε έναν σταθερό και ήρεμο ρυθμό.

αυτομασάζ

Εκτός από κομπρέσες, βάμματα, γυμναστική και αλοιφές, χρησιμοποιείται αυτο-μασάζ για την καταπολέμηση της νόσου. Καθισμένος σε μια άνετη καρέκλα, ο ασθενής πρέπει να κάνει μασάζ στο λαιμό με κυκλικές κινήσεις: ζυμώνει 4-5 φορές, χτυπά 6-8 φορές και τρίβει δύο φορές.

Η αυχενική οστεοχονδρωσία, η θεραπεία στο σπίτι με αυτομασάζ, για την οποία υπάρχει σοβαρή εξέταση, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκδηλώσεις της εάν η διαδικασία πραγματοποιηθεί με επαρκή συχνότητα.

Μασάζ αυχένα για οστεοχονδρωσία

Το αυτομασάζ έχει σαφή πλεονεκτήματα: ο ασθενής μπορεί να ελέγξει τη συχνότητα των κινήσεων και τη δύναμή τους, στηριζόμενος στο δικό του συναίσθημα, αποφεύγοντας έτσι τον πόνο και την ενόχληση. Αυτή η άσκηση χαλαρώνει τέλεια τους μύες και ανακουφίζει από την ένταση στον αυχένα.

συμπέρασμα

Η αυχενική οστεοχονδρωσία πρέπει να αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα, προσεγγίζοντας την από όλες τις πλευρές.

Εκτός από την ιατρική παρέμβαση στην κατάσταση, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί η λαϊκή κληρονομιά - αλοιφές, κομπρέσες και γυμναστική.

Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ασθένεια το συντομότερο δυνατό ή θα αποδυναμώσει την επίδρασή της - και η ζωή θα επιστρέψει ξανά στο φωτεινό και πλούσιο πρόγραμμά της.