Οστεοαρθρίτιδα της άρθρωσης

Βλάβη στις αρθρώσεις σε διάφορα στάδια ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας

Η οστεοαρθρίτιδα (οστεοαρθρίτιδα) των αρθρώσεων είναι μια παθολογική δυστροφική διαδικασία στην οποία διάφορα στρώματα και ιστοί καταστρέφονται αργά. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν με σαφήνεια πώς γίνεται η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας, επειδή ούτε οι ενήλικες, τα παιδιά ούτε οι ηλικιωμένοι είναι ασφαλισμένοι έναντι της νόσου. Εάν υπάρχει υποψία ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας, τι είναι και πώς να ξεπεράσετε διαφορετικούς τύπους, πρέπει να γνωρίζετε καλά.

Ανάλογα με τον εντοπισμό της παθολογικής διαδικασίας και τη σοβαρότητα της βλάβης, το φάρμακο διακρίνει διάφορους τύπους ασθενειών, από τους οποίους εξαρτάται επίσης η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. Φυσικά, ένα άτομο που αντιμετώπισε για πρώτη φορά μια τέτοια διάγνωση πρέπει να προσπαθήσει να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερο για την οστεοαρθρίτιδα. Εξετάστε τις πιο συχνά διαγνωσμένες παραλλαγές της νόσου.

Προβολές

Η παθολογία μπορεί να είναι των ακόλουθων τύπων:

 1. Η τυπική οστεοαρθρίτιδα επηρεάζει όλες τις πληθυσμιακές ομάδες και είναι μια σχετικά κοινή ασθένεια. Διαγιγνώσκεται μεταξύ 40 και 60 ετών. Η οστεοαρθρίτιδα του αστραγάλου και του ποδιού είναι συχνή.
 2. Η οστεοαρθρίτιδα των επιγονατιδίων εμφανίζεται κάτω από το γόνατοΟι αιτίες αυτής της οστεοαρθρίτιδας έγκειται στην ήττα της επιγονατιδικής άρθρωσης.
 3. Η αιμάρθρωση αιμορραγεί σε κοιλότητα. Συχνά αυτό είναι η οστεοαρθρίτιδα κάτω άκρου που επηρεάζει το γόνατο.
 4. Η Polyarthrosis είναι μια ομάδα δυστροφικών αλλοιώσεων και διαγιγνώσκεται κυρίως σε άτομα της μεγαλύτερης ηλικιακής ομάδας. Αυτός ο τύπος θεωρείται από μόνος του μια ασθένεια. Η θεραπεία πρέπει να επιλέγεται από τον θεράποντα ιατρό, λαμβάνοντας υπόψη τα ατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς.
 5. Η ρευματική παθολογία ή η ρευματοειδής οστεοαρθρίτιδα, συμβαίνει λόγω ακατάλληλου μεταβολισμού.

αρθροπάθεια

Είναι καλύτερο να θεραπεύσετε την οστεοαρθρίτιδα πρώτου και δευτέρου βαθμού. Πρώτον, η ελαστικότητα των επιφανειακών στρωμάτων του χόνδρου μειώνεται, συνοδευόμενη από το μαλάκωμα και τη χαλάρωσή τους. Κατά τη διάρκεια της παθολογικής διαδικασίας, η κατάσταση επιδεινώνεται και η επιφάνεια γίνεται πολύ λεπτή, χωρίζεται σε ίνες, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση ρωγμών.

Παθολογικές αλλαγές στην επιφάνεια των αρθρώσεων στην οστεοαρθρίτιδα

Κατά τη διάγνωση οστεοαρθρίτιδας 3ου βαθμού, ο ασθενής έχει ήδη διαβρωτική βλάβη του χόνδρου με αρκετά βαθιές ρωγμές, αλλά τα υποχονδρικά οστά και οι βαθιές τομές δεν έχουν υποστεί βλάβη.

Εάν διαγνωστεί οστεοαρθρίτιδα, η θεραπεία είναι φαρμακευτική αγωγή. Βασίζεται στη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (εντός 10 ημερών από την πορεία). Η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας στο δεύτερο στάδιο μπορεί να απαιτεί τον διορισμό ορμονικών φαρμάκων που εγχέονται στην κατεστραμμένη άρθρωση με ένεση. Είναι επίσης δυνατή η θεραπεία με παραδοσιακά φάρμακα κατάπλασμα και συνταγές, αλλά μόνο σε συνδυασμό με φάρμακα. Μόνο ένας γιατρός θα πει με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας και πρέπει να ενημερωθεί για την απόφαση συνδυασμού παραδοσιακής και παραδοσιακής ιατρικής.

Patellofemoral

Εάν ένας ασθενής έχει διαγνωστεί με επιγονατιδική οστεοαρθρίτιδα της άρθρωσης του γόνατος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να το θεραπεύσετε και τι συμβαίνει σε κάθε στάδιο της παθολογικής διαδικασίας.

Με την οστεοαρθρίτιδα 1 βαθμός μιλάμε για καθημερινή κόπωση ή για καταστάσεις στις οποίες τα πόδια είναι υπερβολικά καταπονημένα ή συντριμμένα. Ωστόσο, εάν υπάρχουν δυσάρεστα συμπτώματα (πόνος, κόπωση, βαρύτητα στο γόνατο) ή μετά από τραυματισμό, διαγιγνώσκεται ένας δεύτερος βαθμός οστεοαρθρίτιδας. Εάν δεν ξέρετε πώς να το θεραπεύσετε ή δεν το κάνετε εγκαίρως, ξεκινά η δυστροφία του χόνδρου.

Δεν υπάρχει ξεχωριστό θεραπευτικό καθεστώς για την επιγονατιδική οστεοαρθρίτιδα. Ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, οι γιατροί αποφασίζουν εάν θα χρησιμοποιήσουν ή όχι μια γόνατα ή μια ορθοπάθεια. Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί μειώνοντας τη σωματική άσκηση και λαμβάνοντας παυσίπονα.

Η γνώση της οστεοαρθρίτιδας και ο τρόπος αντιμετώπισής της μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να παίρνετε φάρμακα εγκαίρως για να διατηρήσετε την κινητικότητα και τη γενική υγεία των αρθρώσεων.

Αιμάρθρωση

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του τύπου βλάβης των αρθρώσεων ως αιμάρθρωσης είναι η εκροή αίματος στην κοιλότητα της άρθρωσης. Τις περισσότερες φορές, αυτή η κατάσταση διαγιγνώσκεται σε άτομα που είναι επιρρεπή σε αιμορροφιλία. Με τον πρώτο βαθμό οστεοαρθρίτιδας, πρακτικά δεν υπάρχουν ορατές ή ψηλαφητές αλλαγές και οι δομές και οι ιστοί της άρθρωσης δεν έχουν υποστεί βλάβη. Στο δεύτερο βαθμό αρθροπάθειας, οι μαλακοί ιστοί έχουν υποστεί βλάβη (menisci και σύνδεσμοι, κάψουλα άρθρωσης).

Η διαδικασία άντλησης αίματος από την κοιλότητα των αρθρώσεων στην αιμάρθρωση

Η αιμαρρίωση αντιμετωπίζεται με φάρμακα σε διάφορα στάδια:

 1. Πρώτα απ 'όλα, ο καθαρισμός της κοιλότητας των αρθρώσεων από διαρροή αίματος πραγματοποιείται με διάτρηση.
 2. Στη συνέχεια, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα εγχέονται στην άρθρωση.
 3. Συμπερασματικά, συνταγογραφούν την πρόσληψη συνθετικών μέσων που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της άρθρωσης.

Η θεραπευτική αγωγή εξαρτάται άμεσα από το πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας και από το βαθμό στον οποίο η ασθένεια έχει αναγνωριστεί.

Πολυρυθροπάθεια

Πριν μιλήσετε για τις μεθόδους θεραπείας, θα πρέπει να μάθετε ποια σημεία οστεοαρθρίτιδας είναι χαρακτηριστικά αυτού του τύπου.

Η πολυαρύρωση χαρακτηρίζεται από:

 • πολλαπλές βλάβες διαφόρων αρθρώσεων
 • Περιορισμός της σωματικής δραστηριότητας
 • Πόνος όταν κουνάτε τα δάχτυλα
 • Οίδημα κατεστραμμένων αρθρώσεων
 • την εμφάνιση οζιδίων στο πάχυνση των οστών ·
 • Περιορισμός του κενού των αρθρώσεων.

Η πολυρρίωση είναι επικίνδυνη επειδή επηρεάζει άμεσα πολλαπλές αρθρώσεις, επομένως απαιτεί τη σωστή προσέγγιση στη θεραπεία και την επιλογή του σωστού φαρμάκου.

Τώρα λεπτομερώς για τη θεραπεία αυτής της οστεοαρθρίτιδας. Η θεραπεία στοχεύει κυρίως στην αποκατάσταση της σωματικής δραστηριότητας. Μιλώντας για το πώς να θεραπεύσει την οστεοαρθρίτιδα με τη βοήθεια φαρμάκων, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε για φυσικές διαδικασίες που είναι πολύ αποτελεσματικές για μια τέτοια βλάβη. Μπορεί να θεωρηθεί εδώ ως θεραπεία με θερμότητα ή νερό. Ομοίως, η βαλνοθεραπεία.

Εάν ο ασθενής έχει οστεοαρθρίτιδα των αρθρώσεων, ο γιατρός θα ορίσει σίγουρα τη χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Ενδοαρθρικές ενέσεις γλυκοκορτικοειδών και χονδροπροστατευτικών βοηθούν επίσης καλά. Ανακουφίστε τον πόνο και την ταλαιπωρία, διάφορες αλοιφές, συμπιέσεις, τρίψιμο.

Δεν απαγορεύεται η επιλογή ενός φαρμάκου για την οστεοαρθρίτιδα από τις συνταγές της παραδοσιακής ιατρικής, αλλά πρέπει να συμφωνηθεί με τον θεράποντα ιατρό για να αποφευχθούν επιπλοκές. Εάν οι μέθοδοι που περιγράφονται δεν είναι αποτελεσματικές, ο γιατρός θα εξετάσει τη δυνατότητα χειρουργικής επέμβασης για την επίλυση του προβλήματος.

Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να γνωρίζουμε πώς να θεραπεύουμε την οστεοαρθρίτιδα, αλλά επίσης να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει σωστή πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας, για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα.

βαθμούς

Η οστεοαρθρίτιδα, η αιμάρθρωση, η πολυαρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα των επιγονατιδίων εμφανίζονται σε τρία στάδια. Τα συμπτώματα και η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας είναι διαφορετικά σε κάθε κλινική περίπτωση, επομένως δεν υπάρχει καθολική θεραπευτική αγωγή.

Υπάρχουν 3 βαθμοί παθολογίας:

 • 1 βαθμός οστεοαρθρίτιδας - χαρακτηρίζεται από στένωση του χάσματος και απουσία οστεοφυτών.
 • 2 βαθμοί οστεοαρθρίτιδας - μια μικρή μείωση του κενού συνοδεύεται από το σχηματισμό οστεοφυτών.
 • Οστεοαρθρίτιδα 3ου βαθμού - σημαντική στένωση του χώρου των αρθρώσεων, πολλαπλά οστεοκύτταρα και παραμόρφωση των οστών

Σε οποιοδήποτε στάδιο, η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο ειδικό, διαφορετικά η θεραπεία μπορεί να μην δώσει τα απαραίτητα αποτελέσματα και η διαδικασία θα επιδεινωθεί.

Οικιακές θεραπείες

Όσον αφορά τις λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της νόσου, εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές αξιόλογες, εύκολες στην εφαρμογή και αποτελεσματικές συνταγές. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση και κιμωλία

Για το μαγείρεμα, πρέπει να βρείτε ξεφλουδισμένη κιμωλία και να τη μετατρέψετε σε μικρά ψίχουλα. Το υλικό που είναι γραμμένο σε μαυροπίνακες θα ήταν ιδανικό. Επίσης, να γνωρίζετε ότι η κιμωλία που πωλείται σε ένα κατάστημα οικοδομικών υλικών μπορεί να περιέχει χημικά συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά.

Η προκύπτουσα μάζα πρέπει να χυθεί με οποιοδήποτε προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση και να αναμιχθεί καλά μέχρι να ληφθεί ομοιογενής μάζα. Αυτό που έχετε κάνει, πρέπει να το τοποθετήσετε προσεκτικά στην πληγείσα περιοχή, να το τυλίξετε με προσκολλημένο φιλμ και να το στερεώσετε με έναν επίδεσμο. Αφήστε το μείγμα για μια νύχτα και ξεπλύνετε με ζεστό σαπούνι και νερό το πρωί. Αυτό θα κάνει τον πόνο να εξαφανιστεί και η κυκλοφορία του αίματος να βελτιωθεί.

πλιγούρι βρώμης

Μια πολύ οικονομική και απλή αλλά αποτελεσματική συνταγή. Πρέπει να πάρετε 100 γραμμάρια βρώμης και ρίξτε βραστό νερό πάνω τους. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα σε μια μικρή φωτιά και σιγοβράστε για πέντε λεπτά. Αφού παρέλθει ο χρόνος, λαμβάνεται ένα gruel, το οποίο εφαρμόζεται στην πληγή. Συνιστάται να αφήσετε τη συμπίεση σε μια νύχτα. Λάβετε υπόψη ότι το πλιγούρι βρώμης πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο πρόσφατα παρασκευασμένο.

Η φτέρη φεύγει

Εάν υπάρχει τέτοιο φυτό στο σπίτι, τότε μπορείτε να δωρίσετε μερικά φύλλα για την υγεία σας. Εάν όχι, συλλέγονται στο δάσος το καλοκαίρι, εφαρμόζονται στην πληγείσα περιοχή, τυλίγονται σε έναν επίδεσμο και αφήνονται όλη τη νύχτα. Το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ καιρό.

Πρόπολη

Τα μελισσοκομικά προϊόντα είναι γνωστά στη λαϊκή ιατρική για τις καλές φαρμακευτικές τους ιδιότητες σε πολλές ασθένειες. Πρέπει να πάρετε πρόπολη και να το λιώσετε σε υδατόλουτρο (θα πρέπει να είναι αρκετό για την αντιμετώπιση της κατεστραμμένης περιοχής). Εάν γίνει υγρό, πρέπει να προσθέσετε καλαμπόκι ή ηλιέλαιο, περιμένετε να κρυώσει το μείγμα, απλώστε το στο δέρμα και αφήστε το για μια νύχτα. Το πρωί ο πόνος και το πρήξιμο θα εξαφανιστούν.

προφύλαξη

Εάν θέσετε έναν στόχο και προσπαθήσετε να βρείτε ένα φάρμακο για την πρόληψη της οστεοαρθρίτιδας, η προσπάθεια δεν θα είναι επιτυχής επειδή λείπει. Η παθολογία δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια, αλλά είναι απολύτως δυνατό να μειωθεί ο κίνδυνος οστεοαρθρίτιδας.

Για να αποφύγετε την καταστροφή των αρθρώσεων, μπορείτε:

 1. Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τραυματισμούς και μηχανικές βλάβες διαφορετικής σοβαρότητας.
 2. Προσπαθήστε να αντιμετωπίζετε έγκαιρα όλες τις ασθένειες που σχετίζονται με τις αρθρώσεις.
 3. Αντιμετωπίστε όλες τις μολυσματικές και ιογενείς ασθένειες.
 4. Μην υπερφορτώνετε τις αρθρώσεις.
 5. Να ακολουθήσετε έναν ενεργό τρόπο ζωής.
 6. Φάτε σωστά.
 7. Εξάσκηση κάθε μέρα.

Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για τα συμπτώματα και τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας των πιο κοινών τύπων και αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές συστάσεις, η ασθένεια δεν θα αισθανθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αν είστε τυχεροί, δεν θα εκδηλωθεί ποτέ στο όλα.